Sarah Algoet – Biografie

Sarah houdt van het doorbreken van vakjes! Haar eerste conservatoriumopleidingen waren gericht op klassieke zang, maar ze voelde al snel dat ze meer wou. Intensieve opleidingen in veel verschillende methodes hebben haar de technische basis gegeven om erg veelzijdig met haar stem om te gaan. Van klassiek tot stevige rock, van musical tot intieme jazz, Sarah zingt het allemaal.

In 2007 heeft Sarah singsing! opgericht, een succesvolle privéschool en coaching praktijk voor zangers en sprekers. Ze biedt er on- en offline, privé- en groepslessen aan, alsook workshops, masterclasses, stemretraites en -reizen, in het Nederlands, Engels en Frans. Ze doceert ook op uitnodiging van universiteiten, hogescholen, ziekenhuizen, academies, koren, bedrijven,… wereldwijd. Als stemcoach is haar veelzijdigheid en het feit dat ze zich continu blijft bijscholen over stemwetenschap en zoveel mogelijk zang- en spreekmethodes een sterke troef. Het ene uur komt er een klassieke sopraan op coaching, het volgende uur een metal-zanger met een stevige grunt, en het uur daarna een ondernemer die wil leren spreken met impact.

Van januari 2011 tot september 2012 was Sarah gastprofessor aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel (dept. Musical). Sarah wordt ook vaak ingeschakeld als stemcoach in studio of op locatie, voor solo zangers en groepen. Vanuit haar nieuwsgierigheid en honger naar kennis voert ze sinds 2012 zelf ook wetenschappelijk stemonderzoek, waardoor ze regelmatig gastspreker is op de vele internationale congressen, conferenties en symposia die ze bezoekt.

Haar overtuiging dat België nood had aan een centrale organisatie die stempedagogen verenigt, heeft ertoe geleid dat ze eind 2011 samen met Lieve Jansen het initiatief heeft genomen om EVTA.be (de Belgische vereniging voor zangpedagogen) op te richten, waarmee België het 20ste land werd dat aansloot bij EVTA, de 
overkoepelende Europese vereniging voor stempedagogen.

Sarah heeft uitgebreide ervaring in binnen- en buitenland als soliste, ensemble- en studio-
zangeres in het klassieke en moderne genre. Ze schreef en bracht daarnaast ook muziek uit.

In 2019 lanceerde Sarah VocalDrawings.com, een webshop met tekeningen voor collega stemexperten.

Advertentie