Workshop “Communiceren met Impact” Creatief & Gezond Stemgebruik met Complete Vocal Technique voor Sprekers

Wat is de definitie van een spreker?
Als je je mond opendoet, “Hallo!” wil zeggen en er komt “Hallo!” uit… Dan ben je een spreker.
 Als je een iets specifiekere omschrijving wil: Acteurs, verkopers, presentatoren, management assistants, bedrijfsleiders, leerkrachten,… Maar eigenlijk kan iedereen baat hebben bij spreekstem coaching  🙂

Onze stem is één van de elementen bij uitstek die de connectie lichaam-geest illustreren. Hoe je je voelt zal meteen een weerslag hebben op hoe je klinkt. En hoe je klinkt zal ontegensprekelijk een groot effect hebben op hoe je boodschap aankomt bij wie je toespreekt. Maar wat als de klank van je stem niet past bij je boodschap?

Het is mogelijk om je stem te kleuren, zodat ze 100% illustreert wat je wil zeggen op dat moment. Vandaag wil je warm, zacht en begripvol klinken. Maar misschien krijgen zelfzekerheid en doelgerichtheid morgen de prioriteit. Het kan allemaal.

Leer je stem kennen en ontdek de vele mogelijkheden die er zijn om je boodschap te ondersteunen op een gezonde en wetenschappelijk onderbouwde manier. Ja, ook effecten zoals distortion, creaking, rattle e.d. kunnen op een gezonde manier gebruikt worden.

Je zal versteld staan hoe deze onze stem en boodschap kunnen verrijken. In onderstaand filmpje vind je enkele voorbeelden.

Dat een acteur stemcoaching volgt, vindt men normaal. Maar andere stemgebruikers, zoals bijvoorbeeld ondernemers, hebben soms meer uitleg nodig. Vandaar enkele situatieschetsen

Er is een hoogoplopende discussie gaande op kantoor. Je stemgebruik volgt uiteraard je emoties. En dan komt er een telefoontje van een belangrijke klant binnen… Hoe zorg je ervoor dat je meteen rustig, vriendelijk en professioneel klinkt, ook al voel je je niet zo?

Je bent leerkracht en moet dus vaak grote groepen luidruchtige kinderen aanspreken. Als muziekleerkracht moet je dan ook nog eens vocaal opboksen tegen de instrumenten die je leerlingen spelen. Hoe creëer je genoeg volume zonder je stem te schaden? En hoe zorg je ervoor dat je tijdens dat luid stemgebruik toch nog kalmte blijft uitstralen?

Tijdens een verkoopsgesprek voel je dat de status van je gesprekspartner boven die van jou groeit. Hoe zorg je er met je stemgebruik voor dat je je niet laat ondersneeuwen, zodat je zelfverzekerd blijft overkomen?

Het doel van een acteur is om het hele palet aan emoties te kunnen oproepen bij het publiek. Welke technieken kunnen dit ondersteunen?

Als bedrijfleider heb je een stem die autoriteit en zelfvertrouwen uitstraalt, wat in veel situaties in je voordeel speelt. Maar nu ga je een gesprek aan met een werknemer die begrip en zachtheid nodig heeft. Hoe pas je je stem aan aan deze delicate situatie?

 

Deel 1
Een stevige introductie tot Complete Vocal Technique met een theoretisch overzicht van de methode. De technieken en theorie worden geïllustreerd en gedemonstreerd met praktische voorbeelden. Iedereen neemt in groep deel aan de oefeningen.

Deel 2 (optioneel)
Mogelijkheid om persoonlijk aan bod te komen met jouw werkpunten. Bereid je dus voor als je vragen hebt! Je kan bijvoorbeeld een stuk van je lezing, een gedicht of een monoloog meebrengen. We kunnen een rollenspel doen om jouw situatie zo goed mogelijk te illustreren. Zingen mag ook! Je bent zeker niet verplicht om persoonlijk aan bod te komen, je mag ook als ‘actief publiek’ deelnemen aan de namiddag.

Voorkennis of eerdere opleiding niet nodig.

Enkele reacties van deelnemers

Fantastisch les gegeven door een gepassioneerde coach en zangeres die allerlei geheimen over de stem onthult. Nieuwe technieken ontdekt op interessante originele manier!

Hoewel een a-typische opleiding voor mensen met een technische achtergrond, is dit een van de beste trainingen die ik ooit gevolgd heb. De docent was zeer goed. Als er een vervolg training was zou ik deze onmiddellijk boeken.

Prima docent, perfecte beheersing van de materie en heel levendig en boeiend gegeven. Eerste klasse !

Elke minuut was gevuld met interessante info, docent was perfect voorbereid.

Sarah, de trainster, is gepassioneerd en haar enthousiasme werkt aanstekelijk.  Ze is een vat vol kennis en kan als getalenteerde vocaliste alle voorbeelden perfect in praktijk illustreren.  Ze kan daarenboven haarfijn analyseren waar de cursisten goed zitten en waar er werkpunten zijn.  De training heeft een logische, opbouwende structuur.

Het was een zeer boeiende opleiding met theorie die rijkelijk werd aangevuld met leuke praktijkvoorbeelden.

Zeer goede training met veel interactie. Je steekt er iets van op. Zeer inspirerende lesgeefster met kennis van zaken.

Sarah is een zeer inspirerende lesgeefster! De inhoud van de cursus was ook zeer interessant.

Zeer goede training. De trainer sprak met zeer veel kennis van zaken.

De opleiding was doorspekt met voorbeelden en oefeningen. Dit zorgde ervoor dat de training geen moment saai werd. Het kostte geen moeite om de hele dag aandachtig te kunnen volgen.

Duur
3 uur / volledige dag (deel 2 duurt 2 of 3 uur)
Deze workshop kan ook geboekt worden als korte introductie vanaf 1 uur.

10443061_10154045332614187_6582729806483481929_o

Advertisements