Privé Spreekstem Coaching – Overtuig met je Stem!

Interactive brainstorming session

Wist je dat de woorden die je gebruikt eigenlijk maar 7% uitmaken van je communicatie als het gaat over gevoelens en attitude? HOE je iets zegt doet er veel meer toe dan WAT je zegt. Ondertussen ken je vast al de impact van non-verbale communicatie zoals je lichaamstaal. Maar heb je ooit al eens stilgestaan bij de impact van je stem?

Onze stem is één van de elementen bij uitstek die de connectie lichaam-geest illustreren. Hoe je je voelt heeft meteen een weerslag op hoe je klinkt. En hoe je klinkt heeft een groot effect op hoe je boodschap aankomt bij de persoon die je toespreekt. Maar wat als de klank van je stem niet past bij je boodschap? En wat als je je stem schaadt, omdat de manier waarop je je stem gebruikt niet functioneel is?

Ontdek de vele manieren waarop je met je stem je boodschap kan ondersteunen en versterken op een gezonde en wetenschappelijk onderbouwde manier.


10443061_10154045332614187_6582729806483481929_oIk leer je je stem flexibel gebruiken, zodat je ten allen tijde je boodschap kan ondersteunen en versterken met vertrouwen, op een gezonde manier. Al zingend maak je kennis met alle kleuren van je stem, om daarna die nieuwe vaardigheden in te zetten in je spreken. Het resultaat is een creatieve, krachtige en functionele stem. Je spreekt met authenticiteit en impact door verbinding te creëeren met je publiek.

Ehm. Al zingend zeg je?

Ja! In mijn werk als stemcoach voel ik dat het altijd om hetzelfde basisprincipe draait: Mijn klanten willen mensen raken met hun stem, of dat nu al zingend of al sprekend gebeurt.

De manier waarop je je stem gebruikt verschilt niet tijdens het zingen en spreken. In zingen gebruik je wel vaker de extremen qua volume, intonatie, timbre en dergelijke, maar die extremen gebruiken we ook in het spreken! Of die zouden we toch moeten gebruiken…

Daarom wil ik je ook aan het zingen krijgen. Al zingend betreed je onontgonnen gebied. Je spiergeheugen is daar nog niet zo vastgeroest als in het spreken. Daardoor ontdek je veel sneller de oneindige mogelijkheden. De spieren van je stem maken kennis met nieuwe bewegingen, en maken ze zich eigen. Eens je dat nieuwe, flexibele spiergebruik in het zingen wakker hebt gemaakt, maak je de transitie naar het spreken, en neem je de nieuwe vaardigheden mee. Het resultaat is een creatieve, krachtige en functionele stem.

Het doel blijft spreken. De weg ernaartoe is zingen.


VOOR WIE?


Voor teamleaders, verkopers, telefonisten, management assistants, public speakers, acteurs, leerkrachten, presentatoren, trainers,… en iedereen die functioneel wil kunnen spreken.

 • Komt je boodschap anders over dan je ze bedoelt?
 • Heb je last van heesheid of pijn aan je stem na een presentatie, vergadering of werkdag?
 • Vind je het moeilijk om je ideeën aan de man te brengen?
 • Begrijpen je collega’s je regelmatig verkeerd?
 • Heb je moeite om tijdens vergaderingen gehoord te worden?
 • Ervaren je collega’s je als te hard of te zacht, te veel of te weinig aanwezig?
 • Heb je last van spreekangst en -stress?
 • Vind je het moeilijk om verbinding met je publiek te creëeren tijdens een presentatie?

NA DE COACHING…

 • Begrijp je hoe communicatie werkt en ben je bewust van het belang van dynamisch stemgebruik in functionele communicatie.
 • Ben je in staat je stem verzorgen door gezond stemgebruik.
 • Kun je je stem strategisch inzetten.
 • Is je stem een instrument om verbinding te creëren met je publiek.
 • Kun je mensen overtuigen met expressieve communicatie.
 • Ben je in staat om je stem flexibel en creatief te gebruiken en aan te passen aan de situatie.
 • Spreek je met authenticiteit, zelfzekerheid en impact.
 • Heb je controle over je stem, zodat je ten allen tijde je boodschap kan ondersteunen en versterken met vertrouwen.
 • Kun je stress en angst beheersen tijdens het spreken.

SITUATIESCHETSEN

Dat een acteur stemcoaching volgt, vindt men normaal. Maar andere stemgebruikers – zoals jij misschien – hebben soms meer uitleg nodig.

Je hebt alle vertrouwen in je ideeën, maar je stress of zelfs spreekangst zorgen ervoor dat je onzeker overkomt tijdens het presenteren. Hoe beheers je ook tijdens spannende momenten je stem, zodat je spreekt met vertrouwen?

Als dynamische trainer, opleider en leerkracht activeer je je deelnemers en studenten, waardoor de groep soms luidruchtig wordt. Hoe creëer je genoeg volume zonder je stem te schaden? En hoe zorg je ervoor dat je tijdens dat luid stemgebruik toch nog controle blijft uitstralen?

Er is een hoogoplopende discussie gaande op kantoor. Je stemgebruik volgt uiteraard je emoties. En dan komt er een telefoontje van een belangrijke klant binnen… Hoe zorg je ervoor dat je meteen rustig, vriendelijk en professioneel klinkt, ook al voel je je niet zo?

Je pitcht enthousiast je ideeën tijdens vergaderingen, maar je merkt wel dat je nadien last hebt van een vermoeide stem. Hoe zorg je ervoor dat je dynamisch klinkt, op een gezonde manier?

Als leidinggevende voer je vaak feedbackgesprekken, waarbij sommige werknemers een moeilijke boodschap te verwerken krijgen. Hoe pas je je stem aan aan deze delicate situatie?

Als acteur moet je soms extreme klanken maken zoals growl, distortion en screams, om je personage geloofwaardig vorm te geven. Welke technieken stellen je in staat om dat op een veilig manier te doen?

Tijdens een verkoopsgesprek voel je dat de status van je gesprekspartner boven die van jou groeit. Hoe zorg je er met je stemgebruik voor dat je je niet laat ondersneeuwen, zodat je zelfverzekerd blijft overkomen?

Als zelfzeker persoon is de aandacht krijgen geen probleem voor jou. Maar wat als je soms als té aanwezig wordt ervaren? Hoe kan je je stem gebruiken, zodat je in elke situatie je volume en timbre kan aanpassen?

Je doel als public speaker is om een groot palet aan emoties te kunnen oproepen bij je publiek. Welke stemtechnieken kunnen dit ondersteunen?


FEEDBACK

“Inspirerende, onthullende & no nonsense stemcoaching, gegeven door de ervaren en gepassioneerde trainer Sarah Algoet. Sterk aanbevolen!”

“Super training. Echt onder de indruk van de kennis en training capaciteiten van Sarah. Geen moment verveeld of aandacht verloren en perfecte balans tussen theorie en interactieve oefeningen.”

“Zeer goede training, een eye-opener, zeer goede trainer.

“Zelden zo’n enthousiaste docente gezien, met een onverwachte methode – zeer goed. Voor mij echt interessante opleiding.”

“Fantastisch les gegeven door een gepassioneerde coach en zangeres die allerlei geheimen over de stem onthult. Nieuwe technieken ontdekt op interessante originele manier!”

“Hoewel een a-typische opleiding voor mensen met een technische achtergrond, is dit een van de beste trainingen die ik ooit gevolgd heb. De docent was zeer goed. Als er een vervolg training was zou ik deze onmiddellijk boeken.”

“Prima docent, perfecte beheersing van de materie en heel levendig en boeiend gegeven. Eerste klasse!”

“Elke minuut was gevuld met interessante info, docent was perfect voorbereid.”

“Sarah, de trainster, is gepassioneerd en haar enthousiasme werkt aanstekelijk.  Ze is een vat vol kennis en kan als getalenteerde vocaliste alle voorbeelden perfect in praktijk illustreren.  Ze kan daarenboven haarfijn analyseren waar de cursisten goed zitten en waar er werkpunten zijn.  De training heeft een logische, opbouwende structuur.”

“Het was een zeer boeiende opleiding met theorie die rijkelijk werd aangevuld met leuke praktijkvoorbeelden.”

“Zeer onderlegde dame. Sarah maakt de cursus aangenaam door veelvuldig voorbeelden uit haar praktijk ervaring.”

“De dynamiek van Sarah is besmettelijk, zij brengt de materie op een frisse en toegankelijke manier!”

“De lesgeefster heeft de juiste balans van theorie / praktijk gebracht, wat niet makkelijk is, gezien de nogal complexe theorie en de beperkte tijd.”

“De theorie werd op een heel boeiende en begrijpbare manier gebracht. Er werd ook voldoende interactief les gegeven. Elk werd in de les betrokken. De lesgeefster creëerde ook een ontspannen niet oordelende sfeer, waardoor elk zich op zijn gemak voelde bij de oefeningen. Kortom een dikke pluim voor Sarah!”

“Sarah zat vol energie en aanstekelijk enthousiasme; ze kent haar materie en voelde de groep goed aan. Onder de indruk!”

“Zeer goede training met veel interactie. Je steekt er iets van op. Zeer inspirerende lesgeefster met kennis van zaken.”

“Sarah is een zeer inspirerende lesgeefster! De inhoud van de cursus was ook zeer interessant.”

“Zeer goede training. De trainer sprak met zeer veel kennis van zaken.”

“De opleiding was doorspekt met voorbeelden en oefeningen. Dit zorgde ervoor dat de training geen moment saai werd. Het kostte geen moeite om de hele dag aandachtig te kunnen volgen.”

Advertentie