Privé Spreekstem Coaching – Communiceer met Impact!

Wist je dat de woorden die je gebruikt eigenlijk maar 6% uitmaken van je communicatie? Om het eens grof te verwoorden… WAT je zegt, doet er niet zoveel toe. HOE je het zegt is veel belangrijker. Ondertussen ken je vast al de impact van non-verbale communicatie zoals je lichaamstaal. Maar heb je ooit al eens stilgestaan bij de impact van je stem?

Ontdek de vele manieren waarop je met je stem je boodschap kan ondersteunen en versterken op een gezonde en wetenschappelijk onderbouwde manier. Ja, ook effecten zoals distortion, creaking, rattle e.d. kunnen op een gezonde manier gebruikt worden! Je zal versteld staan hoe deze onze communicatie kunnen verrijken.

Onze stem is één van de elementen bij uitstek die de connectie lichaam-geest illustreren. Hoe je je voelt zal meteen een weerslag hebben op hoe je klinkt. En hoe je klinkt zal ontegensprekelijk een groot effect hebben op hoe je boodschap aankomt bij wie je toespreekt. Maar wat als de klank van je stem niet past bij je boodschap? Wat als je je stem schaadt, omdat de manier waarop je je stem gebruikt niet past bij een bepaalde situatie?

Het is mogelijk om je stem te kleuren, zodat ze 100% illustreert wat je wil zeggen op dat moment. Vandaag wil je warm, zacht en begripvol klinken. Maar misschien krijgen zelfzekerheid en doelgerichtheid morgen de prioriteit.Ik wil....jpgVoor wie?
Acteurs, verkopers, leerkrachten, telefonisten, management assistants, logopedisten, presentatoren, trainers,… en iedereen die functioneel wil kunnen communiceren met collega’s, klanten, vrienden,…

Dat een acteur stemcoaching volgt, vindt men normaal. Maar andere stemgebruikers – zoals jij misschien – hebben soms meer uitleg nodig. Vandaar enkele situatieschetsen

Er is een hoogoplopende discussie gaande op kantoor. Je stemgebruik volgt uiteraard je emoties. En dan komt er een telefoontje van een belangrijke klant binnen… Hoe zorg je ervoor dat je meteen rustig, vriendelijk en professioneel klinkt, ook al voel je je niet zo?

Je bent leerkracht en moet dus vaak grote groepen luidruchtige kinderen aanspreken. Als muziekleerkracht moet je dan ook nog eens vocaal opboksen tegen de instrumenten die je leerlingen spelen. Hoe creëer je genoeg volume zonder je stem te schaden? En hoe zorg je ervoor dat je tijdens dat luid stemgebruik toch nog kalmte blijft uitstralen?

Tijdens een verkoopsgesprek voel je dat de status van je gesprekspartner boven die van jou groeit. Hoe zorg je er met je stemgebruik voor dat je je niet laat ondersneeuwen, zodat je zelfverzekerd blijft overkomen?

Het doel van een acteur is om het hele palet aan emoties te kunnen oproepen bij het publiek. Welke technieken kunnen dit ondersteunen?

Je hebt een stem die autoriteit en zelfvertrouwen uitstraalt, wat in veel situaties in je voordeel speelt. Bijvoorbeeld als bedrijfleider die een belangrijke vergadering moet voorzitten. Of als dokter aan het hoofd van een team van medische professionals. Maar nu ga je een gesprek aan met iemand die begrip en zachtheid nodig heeft. Bijvoorbeeld een werknemer, of een patiënt die moeilijk nieuws te verwerken krijgt. Hoe pas je je stem aan aan deze delicate situatie?

Enkele reacties van deelnemers aan een workshop Communiceer met Impact

Super training. Echt onder de indruk van de kennis en training capaciteiten van Sarah. Geen moment verveeld of aandacht verloren en perfecte balans tussen theorie en interactieve oefeningen.

Zeer goede training, een eye-opener, zeer goede trainer.

Zelden zo’n enthousiaste docente gezien, met een onverwachte methode – zeer goed. Voor mij echt interessante opleiding.

Fantastisch les gegeven door een gepassioneerde coach en zangeres die allerlei geheimen over de stem onthult. Nieuwe technieken ontdekt op interessante originele manier!

Hoewel een a-typische opleiding voor mensen met een technische achtergrond, is dit een van de beste trainingen die ik ooit gevolgd heb. De docent was zeer goed. Als er een vervolg training was zou ik deze onmiddellijk boeken.

Prima docent, perfecte beheersing van de materie en heel levendig en boeiend gegeven. Eerste klasse!

Elke minuut was gevuld met interessante info, docent was perfect voorbereid.

Sarah, de trainster, is gepassioneerd en haar enthousiasme werkt aanstekelijk.  Ze is een vat vol kennis en kan als getalenteerde vocaliste alle voorbeelden perfect in praktijk illustreren.  Ze kan daarenboven haarfijn analyseren waar de cursisten goed zitten en waar er werkpunten zijn.  De training heeft een logische, opbouwende structuur.

Het was een zeer boeiende opleiding met theorie die rijkelijk werd aangevuld met leuke praktijkvoorbeelden.

Zeer onderlegde dame. Sarah maakt de cursus aangenaam door veelvuldig voorbeelden uit haar praktijk ervaring.

De dynamiek van Sarah is besmettelijk, zij brengt de materie op een frisse en toegankelijke manier!

De lesgeefster heeft de juiste balans van theorie / praktijk gebracht, wat niet makkelijk is, gezien de nogal complexe theorie en de beperkte tijd.

De theorie werd op een heel boeiende en begrijpbare manier gebracht. Er werd ook voldoende interactief les gegeven. Elk werd in de les betrokken. De lesgeefster creëerde ook een ontspannen niet oordelende sfeer, waardoor elk zich op zijn gemak voelde bij de oefeningen. Kortom een dikke pluim voor Sarah!

Sarah zat vol energie en aanstekelijk enthousiasme; ze kent haar materie en voelde de groep goed aan. Onder de indruk!

Zeer goede training met veel interactie. Je steekt er iets van op. Zeer inspirerende lesgeefster met kennis van zaken.

Sarah is een zeer inspirerende lesgeefster! De inhoud van de cursus was ook zeer interessant.

Zeer goede training. De trainer sprak met zeer veel kennis van zaken.

De opleiding was doorspekt met voorbeelden en oefeningen. Dit zorgde ervoor dat de training geen moment saai werd. Het kostte geen moeite om de hele dag aandachtig te kunnen volgen.

10443061_10154045332614187_6582729806483481929_o