Online Lessen & Coaching

Ik werk met Zoom, want dat is stabiel en je kan de audio input zo instellen, dat ik alle frequenties van je stem kan horen. Andere platformen zoals Whatsapp en Facetime zijn uitwijkmogelijkheden voor als Zoom een moeilijk momentje zou hebben. Wat bijna nooit gebeurt 🙂 Download Zoom voor computer, iPhone / iPad of Android.

Enkele tips…

  • Als je met een externe microfoon werkt, kun je héél goed geluid bekomen, maar bij de meeste laptops (vooral mac) is de ingebouwde microfoon goed genoeg. Voor de techies: Als je met een interface en muziekbewerkingsprogramma werkt, kun je je stem en de backing track samen in goeie kwaliteit naar Zoom sturen.
  • Zorg ervoor dat je internetconnectie, beeld- en geluidsinstellingen optimaal zijn. Lees voor audio-instellingen zeker dit artikel. Zonder deze instellingen zal ik je audio niet duidelijk ontvangen. Als je tijdens je les geen koptelefoon gaat dragen, laat echo cancellation dan aan staan.
  • Indien mogelijk, werk met een computer en niet met tablet of smartphone. Je mist namelijk een aantal functionaliteiten.
  • Indien mogelijk, werk met een ethernetkabel ipv WiFi.
  • Stel je camera zo in, dat ik tenminste je bovenlichaam kan zien, indien mogelijk ook je gehele lichaam. Zorg ervoor dat je kan rechtstaan tijdens de sessie, en nog zichtbaar bent voor mij.
  • Positioneer je computer zo, dat het scherm recht voor je ogen staat. Het is niet comfortabel voor jou om constant naar beneden te moeten kijken. Dat kan met een dure laptop mount, maar evengoed met een stevige kartonnen doos.
  • Voor zangers: Jij zal zelf de backing track afspelen, dus zorg ervoor dat het technische materiaal helemaal klaar staat. Als je met een interface en muziekbewerkingsprogramma werkt, kun je je stem en de backing track samen in goeie kwaliteit naar Zoom sturen. Als je dat niet doet, is het het beste om de backing track op een ander toestel af te spelen. Zet je speaker / box zo ver mogelijk van je micro, zodat de muziek jouw stem niet overstemt. Vermijd indien mogelijk bluetooth en werk met een aux-kabel om je speaker met je toestel te verbinden. Bluetooth geeft namelijk vaak interferentie met WiFi, wat de audio- & videokwaliteit van je sessie aanzienlijk kan verlagen. Nog een reden om met ethernetkabel te werken 🙂
  • Jij bent verantwoordelijk om via de ‘record‘ functie van Zoom je sessie op te nemen. Dit kan alleen via de computer, niet via smartphone / tablet!
  • Sluit alle andere programma’s op je computer af.
  • Zorg ervoor dat huisgenoten / -dieren je niet kunnen storen. Allee, ze mogen 1 keer goeiendag komen zeggen voor de sfeer. Maar daarna moeten ze weer “in hun kot” 🙂
  • Vraag aan huisgenoten dat als ze van plan zijn om in beeld te lopen, om tenminste een broek aan te doen (I kid you not) En oh! Doe dat alsjeblieft ook zelf. Ik ZAL je vragen om op te staan 😉
  • Als je nog nooit online coaching gehad hebt, test alles eens op voorhand uit met iemand anders. Is je internetverbinding goed genoeg? Is de balans van jouw stem en de backing track optimaal voor de ontvanger? Ziet de ontvanger je duidelijk? Kun jij de ontvanger goed genoeg horen en zien? Enz…

Zo voorkomen we de meest voorkomende problemen die je in onderstaand hilarisch filmpje kan zien 🙂

Advertentie