Online Coaching

Skeptisch? Lees dit!  😉

Je hebt soms zeer snel nood aan efficiënte coaching: Vlak voor een optreden of presentatie voel je heesheid opkomen en dit zorgt voor onnodige stress. In de opnamestudio krijg je een bepaalde zin niet goed en je wil het NU oplossen, want studiotijd kost geld.

Of je hebt nood aan coaching, maar bent niet in hetzelfde land als ik ben. Tijdens een tournee zet je prestaties neer die te vergelijken zijn met topsport. Hét moment voor coaching dus. Of je wil je stem klaarstomen voor een belangrijk internationaal verkoopsgesprek. Backstage, in de tourbus, in je hotelkamer,… Via Skype, Facetime, of Zoom, ben ik er voor je.

Ik werk het liefst met Zoom, want dat is veruit het meest stabiele programma. Andere platformen zijn uitwijkmogelijkheden voor als Zoom een moeilijk momentje zou hebben 🙂
Op computer kun je deelnemen zonder het programma te downloaden, door te klikken op de link in de uitnodiging. Maar het staat je natuurlijk wel vrij om dat toch te doen: Zoom Client for Meetings. Op smartphone en tablet moet je zeker eerst de app downloaden: iPhone of Android

Enkele tips…

  • Zorg ervoor dat je internetconnectie, beeld- en geluidsinstellingen optimaal zijn.
  • Voor zangers: Jij zal zelf de backingtrack afspelen, dus zorg ervoor dat het technische materiaal helemaal klaar staat.
    Als het kan, speel de backingtrack op een ander toestel af, om te voorkomen dat veel programma’s die tegelijk werken je computer vertragen.
  • Ik neem jouw sessie niet op, zoals ik wel doe tijdens offline sessies. Gebruik ‘screen capture’ via je computer, neem op via de ‘record’ functie van Zoom (kan alleen via de computer, niet via smartphone / tablet!) of klik hier om te weten te komen hoe je opnames van Skype gesprekken kunt maken (uiteraard alleen als we met Skype werken…).
  • Stel je camera zo in, dat ik tenminste je bovenlichaam kan zien, indien mogelijk ook je gehele lichaam. Zorg ervoor dat je kan rechtstaan tijdens de sessie, en nog zichtbaar bent voor mij.
  • Indien mogelijk, werk met een ethernetkabel ipv WiFi.
  • Sluit alle andere programma’s op je computer af.
  • Zorg ervoor dat huisgenoten / -dieren je niet kunnen storen.
  • Als je nog nooit online coaching gehad hebt, test alles eens op voorhand uit met iemand anders. Is je internetverbinding goed genoeg? Is de balans van jouw stem en de backing track optimaal voor de ontvanger? Ziet de ontvanger je duidelijk? Kun jij de ontvanger goed genoeg horen en zien? Werkt je opnameprogramma? Enz…