Thema Groepsles

Naast de groepsles Introductie tot Complete Vocal Technique, zijn er nog heel wat andere opties. Deze groepslessen kunnen rond elk mogelijk thema georganiseerd worden en bestaan meestal uit een deel theorie en héél veel praktijk. Terwijl jij persoonlijk les / coaching krijgt, fungeren de 3 andere deelnemers als ‘actief publiek’. Als ‘publiek’ leer je actief luisteren en mee naar oplossingen zoeken voor de werkpunten van een ander. Door je eigen ervaringen bij de andere deelnemers te herkennen, krijg je een dieper inzicht. Het zingen / spreken voor een publiek tijdens groepslessen is ook een perfecte stap tussen de veilige 1-op-1-situatie van de privé les en een optreden / presentatie of auditie.

Ademhaling & Ademsteun
Voor zangers en sprekers.
De absolute basics! We zoeken de connectie lichaam-geest en leren begrijpen waarom die zo belangrijk is (gezond stemgebruik, podiumangst, interpretatie, periodes van stress,…). Leer ten allen tijde vrij te ademen en die energie functioneel in te zetten tijdens het zingen en spreken.

Stemfuncties
Voor zangers en sprekers.
We ontdekken de 4 categoriën waarin elk stemgebruik kan gekaderd worden, afhankelijk van volume, karakter en metaligheid.

Kleuren
Voor zangers en sprekers.
We ontdekken alle manieren waarop je je stemkleur kunt veranderen en gebruiken in functie van je interpretatie en boodschap.

Effecten
Voor zangers en sprekers.
We ontdekken alle effecten die je op je stem kunt zetten en gebruiken die in functie van onze interpretatie.

Interpretatie
Voor zangers en sprekers.
We ontdekken verschillende technieken die ons helpen om de interpretatie van een song / tekst waarachtig te maken. Technique is only a tool! Het ware doel van zingen / spreken is je publiek raken. Je bereidt je op dezelfde manier als voor een privé sessie voor. Lees dus ook zeker de Praktische Afspraken.

Improvisatie
Voor zangers.
We ontdekken verschillende technieken om een song erg persoonlijk te maken. Spelen met ritme, melodie, feel, expressie, timing, versieringen, stijlen,… Alles kan, alles mag! Maar hoe?

Ensemble
Voor zangers.
Je krijgt concrete tools om als ensemble op zoek te gaan naar jullie identiteit. Het is niet de dirigent die leidt en jullie die volgen. Nee, elke zanger krijgt verantwoordelijkheid op het vlak van ritme, tempo, feel, kleur, emotie,… zodat het eindresultaat waarachtig wordt.

Je kunt ook zelf een thema aanbrengen.

 

Advertisements