Workshop – Extreme Vocale Effecten

Hoe gebruik je ze veilig, in functie van je interpretatie?

Voor zangers en sprekers.
Enkel voor gevorderden, geen beginners!

Tegenwoordig weten we dat er veel meer mogelijkheden in onze stem liggen dan we in het verleden dachten. Veel zangers gebruiken extreme vocale effecten zoals distortion, grunt, growl, screams en dergelijke, om hun emoties over te brengen, in lijn met hun artistieke identiteit. Acteurs moeten vaak hun ziel uit hun lijf schreeuwen tijdens een voorstelling. Velen doen dit gedurende een hele carrière, zonder vocale problemen. Vroeger waren zangdocenten voorzichtig met, of zelfs bang voor dergelijke klanken, omdat ze dachten dat ze stemmen kapot maken.

Maar wat als ik je vertel dat je deze klanken allemaal al hebt gemaakt als kind? Ik daag je uit om naar de speelplaats van een kleuter- of lagere school te gaan, en te luisteren. Je zal een uitgebreide collectie gekke stemklanken horen, en misschien zullen ze op jou overkomen alsof deze kinderen hun stem kapot aan het maken zijn. Weet dat dat helemaal niet zo is. Als kind beleven we onze emoties met lichaam en ziel. We worden nog niet beperkt door de inhibities van sociale normen. Het resultaat is vocale vrijheid, de mogelijkheid om emoties te uiten met je stem, zonder enige beperking.

Als volwassene hebben we deze vrijheid vaak afgeleerd, waardoor we vergeten zijn hoe deze klanken te produceren, die we extreem noemen. Dankzij stevig wetenschappelijk onderzoek, hebben we de geheimen van deze effecten ontdekt. We weten wat er gebeurt, we weten hoe we ze veilig kunnen maken, en we weten hoe we ze kunnen aanleren.

Dus als je de wereld van extreme vocale effecten wil ontdekken, dan is deze workshop voor jou!

Introductie in groep. Daarna krijgt iedereen de kans om individueel te werken.
Workshop van 3 uur tot een volledige dag.

28577485_10155246040937791_3616468278341271552_n

Advertentie