Workshop – Introductie tot Complete Vocal Technique (CVT)

Je techniek aanpassen aan verschillende genres & stijlen

Voor zangers en sprekers.
Alle niveaus welkom, voorkennis of eerdere opleiding niet nodig.

Ook al ben ik opgeleid in veel verschillende methodes – Er zijn meerdere wegen naar Rome, is CVT een belangrijk basiselement van hoe ik denk en werk.

Deel 1
Een stevige introductie tot CVT met een theoretisch overzicht van de methode. De technieken en theorie worden geïllustreerd en gedemonstreerd met praktische voorbeelden. Iedereen neemt in groep deel aan de oefeningen. Je krijgt een overzicht van wat er allemaal mogelijk is met je stem. Je ontdekt wat je comfortzone is, wat je doelen zijn, en wat de eerste belangrijke stappen zullen zijn om dat doel te bereiken.

Deel 2 (optioneel)
Er is plaats voor 6 tot 9 actieve deelnemers die een individuele sessie krijgen. De overige deelnemers zijn aanwezig als publiek. Een interessante leerervaring voor zowel actieve deelnemers als publiek. Alle muziek- en spreekstijlen zijn welkom.

  • Als zanger(es) breng je de begeleiding mee op mp3-speler of USB stick, je brengt een eigen pianist mee, of je begeleidt jezelf. Vermeld bij je inschrijving welke begeleiding je kiest. Je kent je tekst zoveel mogelijk uit het hoofd en neemt die mee voor mij.
  • Als spreker bereid je een tekst / presentatie / situatie voor en breng je zoveel mogelijk materiaal mee: De tekst, eventueel je laptop voor je slideshow,… Indien je presentatie als eindresultaat uit het hoofd zal moeten, zorg je ervoor dat dat tijdens de workshop ook zo is.

Workshop van 1 uur tot 5 dagen.