Workshop – Introductie tot Complete Vocal Technique (CVT)

Je techniek aanpassen aan verschillende genres & stijlen

Voor zangers en sprekers.
Alle niveaus welkom, voorkennis of eerdere opleiding niet nodig.

Als Authorised CVT Teacher van 2014 tot 2021, is Complete Vocal Technique één van mijn persoonlijke basisprincipes van het observeren van de stemmen van de zangers waarmee ik werk. Het is mogelijk om alle geluiden uit alle stijlen / genres op een gezonde manier te creëren!

Met CVT krijg je een stevige technische basis, zodat je de vrijheid vindt om je eigen artistieke visie, persoonlijkheid en boodschap op een gezonde manier met je stem over te brengen. Mijn eigen smaak en mening doen er niet toe wanneer ik coach of les geef. Samen zoeken we naar wat je wilt overbrengen, met je eigen en unieke sound. Dat geluid kan morgen anders zijn dan vandaag. Als zangeres vind ik het bijvoorbeeld geweldig om tijdens een ceremonie de dag te beginnen met een puur klassiek Ave Maria en ’s avonds met mijn band te gaan rocken. Ook de zware effecten zoals distortion, growl, rattle en vele andere geluiden kunnen op een gezonde manier worden gebruikt! Zolang je maar weet hoe…


Voormiddag
Een stevige introductie tot CVT met een theoretisch overzicht van de methode. De technieken en theorie worden geïllustreerd en gedemonstreerd met praktische voorbeelden. Iedereen neemt in groep deel aan de oefeningen. Je krijgt een overzicht van wat er allemaal mogelijk is met je stem. Je ontdekt wat je comfortzone is, wat je doelen zijn, en wat de eerste belangrijke stappen zullen zijn om dat doel te bereiken.

Namiddag (optioneel)
Er is plaats voor 6 tot 9 actieve deelnemers die een individuele sessie krijgen. De overige deelnemers zijn aanwezig als publiek. Een interessante leerervaring voor zowel actieve deelnemers als publiek. Alle muziek- en spreekstijlen zijn welkom.

  • Als zanger(es) bezorg je me de backing track, breng je een eigen pianist mee, of begeleid je jezelf. Vermeld bij je inschrijving welke begeleiding je kiest. Je kent je tekst zoveel mogelijk uit het hoofd en neemt die mee voor mij.
  • Als spreker bereid je een tekst / presentatie / situatie voor en breng je zoveel mogelijk materiaal mee: De tekst, eventueel je laptop voor je slideshow,… Indien je presentatie als eindresultaat uit het hoofd zal moeten, zorg je ervoor dat dat tijdens de workshop ook zo is.

Deze workshop kan ook geboekt worden als korte kennismaking van 1 uur, uitgebreid worden tot meerdere dagen, en gecombineerd worden met andere workshops.


Volg je deze workshop liever online?
Hier vind je de online groepslessen Intro tot CVT (en meer) – live en opgenomen!

Complete-Vocal-Technique-Shop-1

Advertentie