Workshop – Luchtmanagement

De absolute basis

Voor zangers en sprekers.
Geen voorkennis nodig

Je adem is de ultieme illustratie van de connectie lichaam-geest. Leer te allen tijde vrij te ademen en gebruik die energie functioneel tijdens het zingen en spreken. Ademsteun, quoi?!

Als we het hebben over ademhalingstechnieken, is het belangrijkste uitgangspunt het besef dat het meer gaat om ongedaan maken dan om doen. Je lichaam is ontworpen om functioneel te ademen en het is jouw taak om dat te faciliteren.

Elk lichaam is anders en de toestand van je lichaam verandert elke dag, zelfs gedurende de dag. Wanneer je functioneel leert ademen, leer je eigenlijk om je af te stemmen op de huidige staat van je geest en lichaam, en de spanningen en/of remmingen die je belemmeren om gemakkelijk te ademen ongedaan te maken.

Je zingt en spreekt op de uitademing. Terwijl je dit doet, kun je de uitstroom van lucht wijzigen. Maar hoeveel luchtdruk heb je nodig voor dit specifieke geluid? En hoe snel moet de lucht stromen? Het aanpassen van de manier waarop je uitademt, gerelateerd aan het geluid dat je wilt produceren, wordt vaak ademsteun genoemd. Ik noem het echter liever Luchtmanagement, omdat dat perfect beschrijft wat je doet, zonder de suggestie toe te voegen dat je hard moet werken. Want – en dat zal je misschien verbazen – het blijkt nogal eens dat je anders, maar minder moet werken om je vocale doel te bereiken.

Dit is waar we in deze workshop mee aan de slag gaan:

  • “Normale” ademhaling: Zin en onzin over hoe je als mens zuurstof opneemt.
  • Moet je ademen met je buik / middenrif / borst / schouders / linker oor? 🤯
  • Hoe je je lichaam kan helpen om te doen waarvoor het is ontworpen.
  • Hoe de manier waarop je uitademt zich verhoudt tot je gewenste geluid en hoe je dit kan optimaliseren.

Deze workshop duurt normaal gezien 3 uur, maar kan ook geboekt worden als korte kennismaking van 1 uur, uitgebreid worden tot meerdere dagen, en gecombineerd worden met andere workshops.


Volg je deze workshop liever online?
Hier vind je de online workshop Luchtmanagement (en meer) – live en opgenomen!

Breath-Management-Shop-2048x1819

 

Advertentie